Despre MDPI

Istoric

MDPI este o editură academică pionieră în domeniul publicării academice de tip Open Access (cu acces deschis) care sprijină comunitățile științifice din 1996. Cu sediul în Basel - Elveția, MDPI are misiunea de a promova schimbul de cunoștințe științifice în mod transparent și accesibil, în toate domeniile de cercetare. Toate publicațiile MDPI sunt distribuite prin licența Creative Commons Attribution License (CC BY).

Înființată sub forma unui institut non-profit pentru promovarea și conservarea diversității compușilor chimici, compania MDPI a însemnat inițial "Molecular Diversity Preservation International".

După coordonarea cu succes a mai multe reviste cu acces deschis, printre care Molecules, Sensors și Entropy, MDPI a devenit o editură academică de referință în domeniul publicațiilor de tip Open Access.

MDPI a continuat să utilizeze acronimul recunoscut la nivel internațional, ulterior denumită Multidisciplinary Digital Publishing Institute.

De-a lungul timpului, MDPI a organizat numeroase conferințe științifice, inclusiv conferințe virtuale.

Despre modul în care MDPI s-a dezvoltat în cei 29 de ani de existență se poate citi AICI.

MDPI are în portofoliu peste 450 de jurnale academice internaționale, printre care se numără jurnale recunoscute precum: Molecules, Sensors, IJMS, Marine Drugs și Energies. Pentru informații actualizate privind factorii de impact ai jurnalelor MDPI, accesați pagina de anunțuri aici.

Cu o prezență globală, MDPI are birouri în următoarele locații: Beijing, Wuhan, Tianjin, Nanjing și Dalian (China), Barcelona (Spania), Belgrad și Novi Sad (Serbia), Cluj-Napoca și București (România), Manchester (Marea Britanie), Tokyo (Japonia), Bangkok (Thailanda), Toronto (Canada), Cracovia (Polonia), Singapore (Singapore) și Seul (Rep. Coreea).

În România, MDPI și-a extins prezența prin deschiderea a două birouri în centre universitare importante: Cluj-Napoca (2019) și București (2020), a căror colectiv total depășește 350 de angajați.

Rapoartele anuale ale MDPI pot fi consultate aici.

Jurnale Academice

Strategia MDPI se axeaxă pe următoarele aspecte:

  • Acoperire extinsă: MDPI asigură indexarea jurnalelor în cât mai multe baze de date specifice domeniului, maximizând astfel vizibilitatea autorilor noștri și impactul cercetărilor lor. Printre bazele de date se numără: Scopus, Web of Science, PMCPubMed, și MEDLINE.
  • Colaborări cu instituții academice și organizații guvernamentale.
  • Arhivare pe termen lung: toate publicațiile MDPI sunt stocate în format digital de către Biblioteca Națională Elvețiană (Swiss National Library) și CLOCKSS.

Acces Deschis: transparență în cunoașterea științifică

MDPI promovează transparența informațiilor, oferind în mod gratuit accesul la cele mai recente cercetări și rezultate științifice din întreaga lume. Modelul de publicare adoptat de MDPI presupune plătirea unei taxe de procesare a articolelor (APC), susținută de regulă de instituțiile la care sunt afiliați autorii sau de organisme de finanțare a cercetării.

Citiți mai multe despre politica noastră privind accesul deschis (open access policy)

Etică și Integritate în Publicare

MDPI este membru al Comitetului de Etică a Publicațiilor (COPE).

Ca membru al Comitetului de Etică a Publicațiilor (COPE), MDPI aderă la standarde etice riguroase și aplică un proces de peer-review transparent, asigurând publicarea de cercetări științifice de înaltă calitate.

Pentru a verifica originalitatea conținutului trimis la revistele noastre, folosim iThenticate pentru a verifica trimiterile în raport cu publicațiile anterioare.

MDPI colaborează cu Publons pentru a oferi recenzorilor recunoaștere pentru munca lor.

Afilieri internaționale

MDPI este un membru al:

                  

 

                  

 

                        

 

                 

 

 MDPI a semnat declarația Pactului Global al Națiunilor Unite 

MDPI este un membru al Pactului Global al Națiunilor Unite pentru a sprijini sustenabilitatea corporativă. Ne-am angajat să respectăm cele zece principii care fac parte din acest Pact Global.

Sustenabilitatea a stat întotdeauna în centrul valorilor MDPI, începând încă de la colectarea și conservarea mostrelor rare de substanțe chimice, care a început în 1996 și a dus la apariția primei reviste, Molecules.

Tema sustenabilității privită din toate punctele de vedere este și tema principală a unui din jurnalele principale ale MDPI: Sustainability. 

MDPI a sprijinit și a organizat mai multe conferințe și evenimente pe tema sustenabilității, inclusiv cel de-al 6-lea Forum Mondial al Sustenabilității. În calitate de companie globală, considerăm că este de datoria noastră să promovăm practicile responsabile care vor asigura un viitor luminos pentru planeta noastră.

 

 

Back to TopTop